Hängmappsvagnar kan också gå sönder

Hängmappsvagnar, lösningen på alla pappersproblem. De rymmer mycket papper, går att flytta på och är på så sätt helt perfekta för papperssamlaren eller kontorsarbetaren som behöver få ordning. Hängmappsvagnar finns i lite olika storlekar och kan vikas ihop så att de bara liknar en vanlig möbel. Hängmappsvagnar är helt enkelt alla papperssparares drömföremål. Eller? Kan något som verkar så bra även ha nackdelar? Svaret är: självklart. Alla föremål har nackdelar. Här ska vi gå igenom några av nackdelarna och vad som kan vara viktigt att komma ihåg när det handlar om hängmappsvagnar.

Hängmappsvagnar i all ära alltså. Att de är en av kontorets viktigaste föremål – eller möbler – är det ingen tvekan om. Men något som är viktigt att komma ihåg är att även om man har mycket papper är det inte bara att skaffa en. Hängmappsvagnar är ganska stora just för att mapparna ska kunna hänga och för att det ska få plats många mappar. Det första man bör se upp med är alltså om man har plats för den på sitt kontor eller i sitt arbetsrum. De är låga så att de ska fungera att ställa under till exempel ett bord, men om man har ett lågt bord kan det ställa till problem. Det kan bli bångligt att få in en hängmappsvagn om rummet är litet och den inte får plats under skrivbordet som man tänkt sig. Det finns dock hängmappsvagnar som är lite mindre till storleken så det är att rekommendera en sådan om plats saknas.

En annan sak som kan vara förargligt är om något eller några av hängmappsvagnens hjul lossnar. Hängmappsvagnar är till för att kunna rullas fram och tillbaka för att enkelt kunna komma åt mapparna oavsett om man sitter vid skrivbordet eller hämtar kaffe och tar med vagnen på vägen. Om ett hjul lossnar blir detta nästintill omöjligt vilket kan göra situationen jobbig för den som verkligen behöver transportera hela vagnen.

Jobbigt blir det också om mapparna, som oftast är av kartong men ibland i plast, till exempel tappar sina krokar. Att ha en massa mappar som är öppna på nästan alla sidor som bara kan ligga i en hög är inte roligt.

Hängmappsvagnar är alltså bäst hela och rena! Och det behöver inte vara svårt att hålla dem i det skicket. Så länge man inte är våldsam med vagnen eller mapparna behöver man inte oroa sig för att de ska gå sönder.

Comments are closed.