Hängmappsvagn, vad är det?

Vad är en hängmappsvagn? Det är kanske inte så lätt att veta om man inte är insatt i kontorslivets värld och materialen som hör till. Men det är absolut inte krångligt. De allra flesta människor har hört talas om pappersförvaring såsom blankettboxar, pärmar, brevställ och mappar. En hängmappsvagn är till för precis samma sak – att förvara papper. Skillnaden mellan denna uppfinning och andra pappersförvaringsalternativ är att en hängmappsvagn rymmer väldigt mycket papper och att det snarare är en möbel än ett föremål man kan ställa i hyllan eller på skrivbordet.

Hängmappsvagnen kan liknas vid en liten transportabel byrå. Eller en låda som sitter på hjul, du kan välja vilken beskrivning du vill. Det är alltså en väldigt lång låda som har hjul men oftast inte har något lock. Detta kan förekomma men vanligast är att den är öppen både uppe och nere. En hängmappsvagn går nämligen, som namnet säger, ut på att mapparna som hör till den ska kunna hänga i den. Alla mappar har små krokar som gör att de kan hänga på vagnens kanter, som är smala för att passa mapparnas krokar. Det finns hängmappsvagnar som faktiskt har lock. En sådan hängmappsvagn är mycket praktisk då den kan användas till att både förvara papper och lasta av andra småsaker. De flesta hängmappsvagnar är mycket låga vilket gör att de enkelt går att ställa under skrivbord, matbord och andra möbler när man inte behöver den.

Vem som helst kan skaffa en hängmappsvagn. Visst räknas de till kontorsmaterial, men vem säger att privatpersoner inte kan ha lika stor nytta av dem som en kontorsarbetare? Är du en sådan som har mycket papper hemma men inte vill hålla på med lösa pärmar eller mappar är det en jättebra idé att skaffa en hängmappsvagn. En enda vagn rymmer många mappar, ofta cirka sextio stycken och i dem kan man förvara mycket papper. Mapparna har dessutom ofta små flikar högst upp som gör att du enkelt kan ha koll på vilka papper som ligger i vilken mapp.

Har du inte plats för en hängmappsvagn är det kanske mer praktiskt att skaffa ett par blankettboxar eller tidskriftssamlare som du kan placera i bokhyllan istället. Affärerna som säljer kontorsmaterial idag, även Internetbutikerna, har massor av alternativ till pappersförvaring. Oavsett om du har mycket plats eller inte finns ett alternativ som passar dig. Dock är en hängmappsvagn att rekommendera om du har extremt mycket papper och råkar ha lite plats över.

Comments are closed.