Hängmappsvagn – för den med mycket papper

Mappar och pärmar i all ära, alla har hört talas om dem någon gång. Klassiska produkter för pappersförvaring som ibland kan verka lite tråkiga när man ser på vad det finns för möjligheter idag. Pärmar och mappar rymmer inte så mycket papper heller. Något som däremot gör det och som är ett lite roligare sätt att förvara sina papper på är en hängmappsvagn. Hängmappar fungerar ungefär som vanliga mappar med den skillnaden att de har krokar på sidorna vilket gör att de kan hänga. På en hängmappsvagn kan man hänga alla sina mappar för att förvara dem på ett snyggt sätt.

Det fiffiga med en hängmappsvagn är att den dels rymmer väldigt många hängmappar. Detta innebär att otroligt mycket papper kan få plats i en enda hängmappsvagn. Men vagnen har flera fördelar. Varje mapp som hängs på vagnen har en liten flik högst upp, ofta med en plastbit runt. Det här gör alltså att man kan hålla ordning på sina papper bättre med sin hängmappsvagn då man på fliken skriver vad mappen innehåller. Plasten skyddar sedan pappersbiten med informationen från smuts och vatten.

En annan sak som är positivt med att skaffa en hängmappsvagn till kontoret eller hemmet är att de ofta är låga vilket innebär att det är enkelt att skjuta in den under skrivbordet när den inte behövs. Vissa vagnar är dessutom försedda med ett ”lock” som fälls över mapparna när man inte använder dem. Detta gör att en hängmappsvagn enkelt kan förvandlas till en byrå eller ett extra litet bord där man kan ställa saker under tiden man inte behöver ha sin hängmappsvagn till just hängmappsvagn. De allra flesta hängmappsvagnar har också hjul så att det blir lätt att transportera vagnen från en plats i rummet till en annan.

Det som kan upplevas negativt med en hängmappsvagn är att de ofta är ganska stora. Inte höga men långa, så om man vill kunna ställa den under skrivbordet är det bäst att se till i förväg att den verkligen går in. Kanske är det så att man inte behöver använda så många mappar som finns i en så lång hängmappsvagn och då kan det vara ett tips att satsa på en som är lite kortare.

Det finns med andra ord nästan bara positiva saker att säga om hängmappsvagnar. Är du en av dem som har funderat på att köpa en – tveka inte, bara gör det. En hängmappsvagn är till stor hjälp.

Comments are closed.