Hängmappsskåp för alla

Hängmappar är en bra uppfinning för den som arbetar på ett kontor eller bara har samlat på sig mycket papper hemma. De är ett bra alternativ till de traditionella mapparna, pärmarna och blankettboxarna som finns. Dessa kan inte alltid innehålla så många papper åt gången och det kan inte heller hängmappar. Fördelen med hängmappar är just att de hänger och att det finns många praktiska lösningar för dem. Ett alternativ är hängmappsskåp.

Ett hängmappsskåp kan hjälpa alla människor som har överskott av papper, bilder, foton och andra dokument. Hängmappsskåp har till skillnad från hängmappsvagnar flera utrymmen för hängmappar och detta gör att det får plats mycket. En hängmappsvagn i all ära, men är man en sådan som har extremt mycket papper och egentligen skulle behöva flera vagnar är det mer värt för plånboken att införskaffa ett hängmappsskåp istället. Hängmappsskåp ser nämligen ut som byråer och i varje ”byrålåda” finns plats för 60-100 mappar, beroende på hur stort hängmappsskåp man skaffar. Skåpen kan också ha olika många lådor och därför kan man få plats med ungefär 400 mappar i varje hängmappsskåp vilket är cirka fyra gånger så mycket som en vanlig hängmappsvagn.

Har man ont om plats där man behöver ha sitt hängmappsskåp kan det vara bra att överväga en vagn för pappren istället. Hängmappsskåp tar nämligen ganska mycket plats då de är stora men är det möjligt att göra plats är det ovärderligt att ha ett hängmappsskåp. Ett hängmappsskåp skyddar också mapparna bättre än en hängmappsvagn då ett hängmappsskåp är stängt på alla sidor till skillnad från vagnen. Trasiga hängmappar som till exempel saknar krokar är ingenting att ha! Mapparna är till för att skydda pappren och hängmappsskåp är till för att skydda mapparna.

Hängmappsskåp är oftast i vit eller grå färg för att passa in på alla sorters kontor och rum, men vill man ha det i en annan färg går det lätt att måla om det. Då kan man även göra roliga mönster på skåpet om man vill. Ett annat sätt att dekorera sitt hängmappsskåp är att sätta upp roliga foton på lådorna eller, för att skapa ordning, göra fina skyltar till lådorna som talar om vilka mappar som finns i varje låda. Kanske har ni på kontoret en varsin låda och då kan ni tillverka namnskyltar.

Ett hängmappsskåp kan alltså ge både nytta, ordning och glädje oavsett om man har det på kontoret eller i hemmet. Hängmappsskåp passar alla som har för mycket papper!

Comments are closed.