Hängmappslåda: en smart lösning

Mapp, pärm, blankettbox och tiskriftssamlare. Alla tillhör de familjen Pappersförvaring och kan enkelt inhandlas på närmsta bokhandel eller Internetaffär för kontorsmaterial. Men det finns andra alternativ som i vissa fall är bättre än dessa smidiga produkter. Familjen Hängmapp har en del medlemmar: hängmappsvagn, hängmappsskåp och hängmappslåda. Alla dessa pappersförvaringsprodukter är aningen större än skrivbordsförvaringen men absolut inte sämre på något sätt. En hängmappslåda till exempel ser ut som vilken kartong som helst men är otroligt mycket mer effektiv när det handlar om att samla papper än en vanlig pärm är.

Vad är en hängmappslåda?
Det kanske inte är alla som har hört talas om en hängmappslåda. Man kan tycka att det borde vara samma sak som en hängmappsvagn eller ett hängmappsskåp – alla har ju med hängmappar att göra. Men det är faktiskt skillnad. En hängmappslåda är precis som en vanlig kartong men med tillhörande mappar som har krokar på sidorna som gör att de kan hänga. Fördelen med en hängmappslåda om man jämför med hängmappsvagnen eller hängmappsskåpet är att den är hoppfällbar. Medan ett hängmappsskåp och en hängmappsvagn visserligen får plats med väldigt många buntar papper är de stora och kan i vissa fall vara väldigt otympliga. Så blir aldrig fallet med en hängmappslåda.

En hängmappslåda har ofta handtag vilket gör det enkelt att lyfta upp den och flytta på den. Den är också mindre än hängmappsvagnen och större än en pärm, något som gör att den rymmer ganska mycket papper men samtidigt inte blir krånglig att hantera för det. En hängmappslåda är en dröm för den som samlat på sig papper och bilder under åren som behöver läggas undan någonstans eller för kontorsarbetaren som har många olika papper inom ett och samma ämne. Hängmapparna som finns i lådan har ofta någon form av flik vilket gör det lätt att se vad som finns i vilken mapp. Hängmappslådor kan man också ha flera av och skriva på dem vad som finns i om det är så att man har extremt mycket papper inom något ämne.

En hängmappslåda går också, som skrivet ovan, att fälla ihop. Detta är perfekt för den som bara har mycket papper ibland eller precis har rensat bland alla gamla dokument. När en hängmappslåda inte längre behövs är det onödigt om den står och tar plats, inte sant? Just därför går den att fälla ihop och lägga undan tills man behöver den igen.

Comments are closed.